Hur fungerar ett fönsterbyte?

Det är ett stort projekt att byta ut sina fönster på villan. Så vi på Fönsterbyte Gävle tänkte att det är en ypperlig idé att beskriva för våra potentiella kunder hur fönsterrenoveringen går till. Förhoppningsvis får vår fönsterprocess dig att känna dig trygg. När vi utför fönsterbyten i Gävleborgs län så använder vi alltid samma process. Vi gör detta för att du som kund ska bli nöjd med slutresultatet och känna dig trygg genom hela fönsterprocessen.

Installation & Montering - Så här gör vi

Förfrågan via formulären på den här hemsidan

Inledningsvis fyller du i vårt formulär här på hemsidan och en av våra medarbetare ringer upp dig och tillsammans kommer vi fram till en tid för hembesöket.

Rådgivning & Kontrollmätning med vår försäljare

Vi kommer hem till dig och går igenom dina fönster och skapar oss en uppfattning vad ni behöver. Vi tar mått på alla fönster som ska bytas och ställer frågor om installationen på detaljnivå. Ni får tillfälle att ställa frågor om Fönsterbyte Gävle och vad som gör oss speciella.

Specificerad offert

Efter besöket får du en offert baserad på fönstertyperna och mätresultaten. I offerten bifogas även en prislista på de fönstertillvalen och även kontaktuppgifter till referenser.

Vi skriver tillsammans kontrakt

Vid detta möte finns det möjlighet att göra vissa ändringar eller tillägg i din fönsterbeställning. Tillsammans bestämmer vi startdatum och slutdatum för fönsterbytet. Vi går även igenom de praktiska detaljerna om fönsterinstallationen och även betalningsvillkoren. Våran säljare lägger beställningen på de fönster du valt och allt annat material så att de levereras i samband med projektstarten.

Leverans av fönster & montering

Du får i god tid leveransdatumet för dina fönster så du kan planera fönsterrenoveringen. Det är bara en liten detalj vi behöver hjälp med. Vi behöver någonstans att lasta av och att ta emot leveransen, sen sköter vi resten av din fönsterrenovering.


Våra certifierade installatörer tar hand om hela monteringen och allt det praktiska runt omkring fönsterbytet. De börjar med att ta bort dina gamla fönster, innan de bär in och monterar dina nya fönster. Givetvis ingår också uppsättning av lister, smygar och foder, samt plåtarbeten. När allt är på plats gör vi en grovstädning av ditt hem.

Slutkontroll

När väl dina nya fönster sitter där dom ska går vi tillsammans igenom hela bytet och gör en slutkontroll. Efter slutkontrollen får du fakturan och dina garantisedlar.